Smink för ungdomar – hjälp ditt barn att välja rätt!

Det råder ingen tvekan om att smink- och skönhetsindustrin bara blir allt större. Idag är det inte bara vuxna och äldre tonåringar som använder sig av smink, utan intresset för sminkprodukter går allt lägre ner i åldrarna. Har du en ungdom med intresse för smink är det viktigt att du som förälder säkerställer att produkterna som används är trygga och säkra att använda sig av.

Du som var ung under 80- och 90-talet skapade dig säkerligen en sminkväska med hjälp av de produkter som kom i tidningar som Frida och OKEJ, men idag är utbudet större och många varumärken riktar sig direkt till yngre barn och tonåringar.

Gamla varumärken gör nyinriktning på barn

Detta gäller även för klädvarumärken, där Juicy Couture nu skapat en snygg och praktisk kollektion med moderiktiga kläder för barn i de lägre åldrarna. Här hittar du t.ex. snygga mjukisdressar, men också träningskläder och vardagsplagg. Kläderna är både glamourösa, bekväma och stilfulla, samtidigt som de är lekfulla och lämpliga till både vardag och fest!

Välj rätt sminkprodukter till ditt barn

Om du tillåter ditt barn att använda sminkprodukter är det också viktigt att du tar ditt ansvar över vilka produkter som ditt barn får tillgång till. Den begränsade ekonomin som barn har gör att de gärna väljer billiga produkter som inte allt för sällan är dåliga för hyn.

  • Satsa på dermatologiskt utvecklade produkter.
  • Välj smink som inte är testat på djur.
  • Lär ditt barn vikten av solskydd under sminket.
  • Ha koll på innehållsförteckningen och lär dig vilka ingredienser du bör undvika.
  • Köp endast smink som är framtaget av professionella och pålitliga varumärken.
  • Undvik smink som torkar ut, t.ex. läppstift och billiga foundations.