Rätt smink till balklänningen

Ska du gå på en elegant fest? Eller är det en bal som gäller? Då är du antagligen intresserad av att få en fin sminkning till din look. I den här artikeln får du tips på hur du sminkar dig rätt och vad du bör tänka på för att få till ett snyggt och glammigt resultat!

Välj rätt färger

Ska du ha på dig en balklänningar i rött, ljusblått, eller silver? Klänningens färg är nämligen avgörande för vilka nyanser du ska välja på ditt smink. Självklart ska du även välja enligt din egen hudton, ögonfärg och hårfärg. Om du har en ljusare klänning kan det vara snyggt med en solbränna. Den kan du enkelt få genom att använda brun utan sol och ett snyggt solpuder. Lägg till ett ljust, korallfärgat läppglans så är sminkningen klar!

Skulle klänningen vara röd eller svart ser det riktigt snyggt ut med en naturlig sminkning och intensivt röda läppar. Svart mascara och svart kajal fungerar, men använd kajalpennan sparsamt. Sätt fokus antingen på läppar eller ögon, inte båda två!

Satsa på bra bas

För att sminkningen ska bli lyckad behöver du ha en bra bas. Använd en högkvalitativ foundation som matchar din hudton ordentligt. Välj en krämig foundation om du har torr hy, eftersom en sådan tillför fukt. Har du istället oljig hy bör du välja en oljefri foundation eller ett cremepuder. Du som har normal hy eller blandhy kan i stort sett välja vilken som helst. Prova dig fram och välj den som känns bäst!