Ansiktsmasker

Att ta en spa-dag hemma och lyxa till det är något man bör unna sig. En lugn stund hemma med tända ljus och varför inte en ansiktsmask? Det finns i stort sett ett oändligt utbud av ansiktsmasker att välja bland och alla säger sig göra en hel rad olika saker. Därför kan det vara bra att hitta en recension på vad som faktiskt är bäst i test.

Det finns ansiktsmasker för nästan alla hudtyper och prisklasser. Det finns ansiktsmasker som man lämnar på hela natten och ansiktsmasker som är som ett ark man lägger över ansiktet. Det finns ansiktsmasker som känns som lera och de som har en värmande effekt.

Även här kan det vara bra att veta vilken hudtyp du har för att få ut det allra mesta av din ansiktsmask. Har man exempelvis torr och fnasig hud kan det kanske kännas bra med en ansiktsmask som har en återfuktande effekt. Har man istället en väldigt oren och finnig hy kan det istället kännas bra med en lermask. Ofta upplever man det som om leran drar med sig en del av orenheterna ur porerna när leran torkar lite.

Är man osäker på huruvida man tål alla ingredienser i listan kan det vara bra att göra ett litet test innan du applicerar ansiktsmasken på ansiktet. För att göra ett test lägger du en liten mängd av ansiktsmasken på insidan av handleden och väntar den tid som står på förpackningen. Om du inte reagerar kan du använda ansiktsmasken. Skulle du däremot bli röd eller få en svidande känsla där du har gjort ditt test kan det vara en god idé att låta bli. Då är det förmodligen någonting i ingredienserna som du inte tål.