Rouge

Om man nu har lagt klart hela sin bas med foundation, concealer och puder är det lätt hänt att man ser lite blek ut. Foundation har en förmåga att sudda ut all naturlig rodnad vilket i sin tur gör att man lätt ser blek ut. För att förhindra detta kan man lägga på ett tunt laget av rouge.

Rouge finns i tonvis olika nyanser och det är nästan helt säkert att du hittar en nyans som känns bra för dig. Oavsett om man vill ha en knallrosa nyans eller en mer subtil nyans finns det garanterat en där ute. Känner man sig osäker på vad man ska välja kan man alltid gå förbi sminkhyllorna och ta en snabb titt på vad som finns och sedan be om råd.

Ofta eftersträvar man rosiga kinder då detta gör att vi ser mer vakna ut och både friskare och gladare. Man vill ofta ha en rouge som ser naturligt ut och som passar vår färgskala. Om man är väldigt blek naturligt bör man därför inte välja en nyans som är åt det orangea hållet utan hålla sig till lite ljusare rosa. Om man är osäker kan man alltid fråga en makeupartist eller kanske titta på en video på Youtube.