Contour

Contour är precis vad det låter som. Kontur. Det är ett sätt att framhäva skuggor och konturer i ansiktet med hjälp av smink. Det är en bra teknik att ta till om man till exempel har använt en foundation som är heltäckande och på så vis planat ut ansiktets struktur.

Detta är en teknik som gör att man kan framhäva vissa drag i ansiktet. Man skapar skuggor och illusioner som egentligen inte finns där. Detta är även vanligt att göra om man till exempel sminkar sig för att likna någon känd person då man enkelt kan manipulera skuggor. Man arbetar ofta med skuggor som är några nyanser mörkare än sin egen hudton och gärna nyanser som går åt det kalla hållet.

Man ska dock vara lite försiktig med att lägga på sin contouring. Om man använder för mycket eller kanske helt fel nyans är det lätt hänt att man ser smutsig eller lerig ut istället. Ofta finns det färdiga paletter att köpa med färger som matchar varandra och som går bra att använda ihop. Om man är helt ny på området kan man kanske ta hjälp av Youtube eller fråga en kompis om råd.