Highlight

Att använda highlight är ett ganska nytt påfund, men har snabbt blivit väldigt populärt. Precis som namnet indikerar är denna produkt till för att ljusmarkera vissa punkter i ansiktet. Detta kan vara nästippen, amorbågen eller kindbenen. Detta är en produkt som bör användas sparsamt för att det inte ska se allt för onaturligt ut.

En highlighter kan man hitta i flera olika former och nyanser. Det finns nyanser som drar åt det blålila hållet som kallas för kalla nyanser och sedan finns det de som drar åt guld eller champagne som ofta kallas för varma nyanser. Vad som passar bäst beror mycket på vilken hudton man har.

De vanligaste formaten som man hittar en highlightprodukt i är flytande, puderformat eller som en creme highlighter. Här är det mycket tycke och smak som avgör vad man tycker om och väljer att använda. Vissa produkter är också betydligt mer glittriga än andra. Det är stor skillnad på att välja en highlighter som är glittrig eller skimrig. En glittrig highlighter är mer benägen att ha små glitterkorn eller partiklar i sig medan en skimrig highlighter oftast är helt slät. Man kan bygga upp intensiteten oavsett vilket alternativ man väljer.