Få strålande hy med Exuviance hudvård

Det finns en sak du inte bör kompromissa med när du ska lägga din makeup. Det kanske är förvånande att det inte är val av maskara eller underlagskräm som är viktigast, istället är det din egen hud du bör lägga lite extra omtanke på.

Smink på en hy som till exempel är torr och fnasig blir sällan riktigt bra. Genom att använda rätt hudvård som är anpassad för din hy kan du dock skapa ett strålande underlag för din makeup. Märket Exuviance finns att köpa på Hudoteket. Vad som gör varumärket så speciellt är att det är framtaget av professorer i dermatologi, det vill säga vetenskapen om hud. Du kan alltså lita på att produkterna är tillverkade med hudens förutsättningar i åtanke.

Rengöring är a och o

Har du någon gång gått och lagt dig med sminket kvar i ansiktet? Det är något som du verkligen bör undvika i framtiden då sminkresterna sliter på och irriterar huden. Rengör istället huden varje kväll med någon form av rengöringsprodukt. Hos Exuviance hittar du olika varianter för olika hudtyper. Avsluta allt med en toner och smörj sedan på en fuktighetsbevarande nattkräm. Idag finns många hudkrämer med vitaminer. Här kan du läsa hur du ska tänka om du vill använda dig av en sådan. Att dricka vatten är också väldigt viktigt för att hålla huden återfuktad även från insidan. Ta reda på hur bra kranvattnet är i just din kommun. I vissa fall kan det vara bra att köpa en filterkanna för att få bättre vattenkvalitet.

Återfukta ofta

Du vet säkert vad som händer när du lägger på ett underlag på ett torrt ansikte. Resultatet blir smuligt, matt och tråkigt. Du bör därför investera i en återfuktande dagkräm för just din hudtyp. För den som har fet hy passar en lättare kräm med mycket fukt, medan den som har torr hy kan behöva både fukt och fett. Det finns också speciella krämer som passar bra för blandhy. Blandhy ser ofta ut som den gör för att du har en fetare t-zon i ansiktet medan övriga områden är torra. Om du vill återfukta ännu mer finns många typer av vårdande underlagskrämer. Här kan du läsa om hur du väljer rätt variant om du har så kallad mogen hud.

Skräddarsy din hudvård

En produkt som är fantastisk på en person kan funka dåligt på en annan. Det beror på att vi alla har olika hudtyper. Det är därför viktigt att köpa rätt hudvård för din hy. En duktig hudvårdsterapeut kan hjälpa dig på traven om du tycker att det är svårt. Fördelen med Exuviance är att det finns något för alla, oavsett om du har mogen, torr eller fet hy.