Setting spray för hållbar makeup

En setting spray är en vätska i sprayform som lägger sig som en tunn mist över ansiktet och håller sminket på plats under hela dagen. Ett måste i din necessär!

Det finns en setting spray för alla men det är värt att fundera över vilka resultat du vill ha innan du köper. Är du ute efter extra lyster eller har du fet hy och behöver en mattande produkt? Sitter du mycket framför datorn och behöver extra näring och återfuktning under dagen? Utgå från dina behov så kommer du att hitta din perfekta setting spray.

Så här använder du setting spray

En setting spray kan användas på flera olika sätt. Det vanligaste är att du sprayar den över din makeup när du är klar för att få sminket att hålla bättre. Den ger mer glow eller har en mattgörande effekt beroende på vilken variant du har valt.

Men en setting spray kan också vara ett komplement till den vanliga hudvårdsrutinen och ge extra uppfräschning under dagen. Ha med dig en spray i väskan och spraya över ansiktet när du känner att huden börjar kännas stram eller glåmig.

När du använder setting spray är det viktigt att hålla den tillräckligt långt från ansiktet. Om du håller flaskan för nära så kommer du inte att få den finfördelade misten du är ute efter utan snarare en blöt och kladdig känsla. Ha alltid minst ett par decimeters avstånd för att få optimal fördelning.

Välj rätt setting spray

Det finns många olika varianter med olika egenskaper. Alla har som huvuduppgift att fixera makeupen men de kan också vara både mattgörande eller lystergivande. En matt fixing spray är perfekt för dig som tenderar att få blank hy under dagen medan en lystergivande och återfuktande är perfekt för alla som har torr eller mogen hy där sminket tenderar att lägga sig i rynkor eller porer under dagen. Testa flera för att hitta rätt!