Settingspray

Har man nu skapat en bas som man är nöjd med och vill att den ska hålla extra länge kan det vara en god idé att investera i en settingspray. En settingspray finns att köpa i nästan varje matbutik, apotek och självklart både på nätet och i diverse olika sminkbutiker i stan. Den hjälper till att behålla sminket på plats och förhindrar att sminket skulle börja glida runt i ansiktet eller dela sig.

En settingspray hjälper inte bara sminket att sitta bättre utan det får hela bassminkningen att se betydligt mer naturlig ut. Settingsprayen gör så att sminket smälter ihop bättre och suddar därmed ut skarpa kanter och markeringar. Om man har sminkat sig på morgonen och vet att man ska iväg senare på eftermiddagen, men inte har möjlighet att sminka om sig kan en settingspray vara lösningen.

Dessa sprayer finns i alla möjliga varianter och prisklasser. De finns även att köpa i reseformat vilket också kan vara ett bra alternativ om man vill prova sig fram. De som är små är också sådana man kan ha i handväskan om man skulle behöva spraya en extra gång. När det gäller settingspray brukar man ofta få ungefär vad man betalar för. Har man otur och köper en som är på tok för billig kan spraystrålen i stort sett förstöra hela din makeup.

En settingspray är det sista man applicerar på ansiktet innan man tar på mascara. Anledningen till att man tar på mascara efteråt är helt enkelt för att det riskerar att bli en enda kladdig röra. Något man också applicerar efter sin settingspray är lösögonfransar. Settingsprayen kan göra så att limmet till fransarna fäster sämre och kan försämra hållbarheten på fransarna. Inte optimalt att börja tappa sina fransar på ett kalas till exempel!

Vissa settingsprayer har lite skimmer i sig som ska göra att huden ser mer ungdomlig ut och ge mer lyster. Det finns även de som har någon doft, till exempel kokos. Andra settingsprayer säger sig göra ansiktet matt, vilket är bra om man till exempel har oljig hud. De allra flesta har ingen extra egenskap utan är kort och gott en settingspray. Vissa av dessa kan du även använda som primer innan du börjar sminka dig. Detta är något som står på förpackningen och något som du själv får testa dig fram till.