Bronzer

Alla drömmer väl om den där solkyssta looken trots att det kanske är mitt i vintern? Om en solsemester känns avlägset och dyrt finns som tur är bronzer. Bronzer är en vanlig produkt när man pratar om smink och alla som är sminkintresserade har en liggande i sminkväskan.

Det är en produkt som ger dig en solkysst och fräsch look på bara några minuter. Precis som contour skapar skuggor och illusioner gör en bronzer samma sak fast i en annan form. Skillnaden mellan contour och bronzer är att bronzern gärna får gå mot det varma hållet och ofta innehåller lite skimmer medan en produkt som är avsedd för conturing ofta är kall och inte innehåller något skimmer alls.

Denna produkt appliceras ofta med en stor borste med cirkulära rörelser. Ofta sminkar man lite på kinderna, pannan och under käkbenet. Man kan tänka att man ritar en stor trea över ansiktets sida. Det är inte alltid lätt att veta exakt hur och vad man ska göra om man är nybörjare men misströsta inte, det finns hjälp finns att få!

Något man ska tänka på är att inte välja en bronzer som är alldeles för mörk eller för ljus. Här är det valfritt om man vill ha lite skimmer eller inte, det finns inget rätt eller fel. Bronzer finns i alla storlekar och prisklasser. Om man vill kan man även använda lite bronzer som ögonskugga och lägga i globlinjen för att binda ihop sin makeup. Det är ett enkelt knep om man inte vill använda alldeles för många produkter. Känner man att man inte vill använda rouge, contouring och bronzer räcker det ofta med en av dem. Det viktiga är att man återfår lite konturer i ansiktet och även får lite färg på kinderna. Lite skimmer gör också att man ser piggare ut.