Smink och träning

Det råder delade meningar kring smink och träning. Vissa anser att det är bäst att helt och hållet avstå smink under träning eftersom det underlättar för huden att svettas ut slaggprodukter och således rensa bort smuts. När du svettas öppnas dina porer och smink riskerar att täppa till porerna, vilket kan leda till dålig hud. På grund av detta avråder de flesta hudterapeuter från att träna med smink. Det är dock många som känner sig obekväma på gymmet utan smink och därför hittar du tips om vilket smink som passar bäst för träning och hur du bäst förbereder dig inför ett träningspass.

Preppa huden

Innan träningspasset bör du förbereda både huden och kroppen. Med goda och proteinrika energibars som Barebells får du i dig ett nyttigt mellanmål så att du orkar prestera under träningen. Precis som du förbereder kroppen bör du även förbereda huden. Det allra bästa är som sagt om du tvättar bort sminket innan träning. Du kan exempelvis ta med dig skonsamma våtservetter och torka bort sminket innan du sätter igång. Studier visare att träning utan smink faktiskt kan motverka acne och finnar. Välj gärna en skonsam hudkräm innan passet om du har känslig och torr hy. Om du ska träna utomhus är det viktigt att inte glömma solskydd.

Välj skonsamma produkter

Många gillar dock inte tanken att träna utan smink. Det är framför allt huden som kan må dåligt av smink vid träning och därför bör du använda concealer, foundation och rouge sparsamt. Vattenfast mascara är ett bra alternativ eftersom det ger ett piggare utseende utan att täppa till porerna. Om du vill ha smink på huden är det bra idé att välja skonsamma produkter. Mineralsmink passar ofta bra även vid träning.