Blek dina tänder

Ett vitt vackert leende är något som de flesta av oss vill ha. Ett vackert leende är en stor del av ens personlighet och det är trevligt att kunna möta sina medmänniskor med detta. Tyvärr kan tänderna ofta gulna eller missfärgas av saker vi äter och dricker. Kaffe, vin och rökning är exempel på saker som kan fläcka eller missfärga tänderna. Många människor skäms också om de har missfärgade tänder, det kan till och med gå så långt att man drar sig från att le. Som tur är går det bra att bleka tänderna, så att man återigen får ett vitt, strålande leende.

Innan du bleker tänderna bör du se till att din tandhälsa är god. Hål i tänderna, trasiga lagningar, frekventa ilningar i tänderna eller blödande tandkött kan vara tecken på att din munhälsa behöver ses över. Man bör endast bleka friska tänder så att det inte uppstår några oönskade biverkningar. Här kan du lära dig mer om tandblekning och hur det går till. Rådgör alltid med en tandläkare innan du börjar bleka dina tänder. De kan se om du har några skador, eller missfärgningar som inte går att bleka bort.

Det finns flera olika sätt att bleka tänderna på. Man kan välja att göra det hos tandläkaren eller bleka tänderna själv hemma. Tandläkare kan använda sig av flera olika typer av blekningar. Detta beror på vad du som kund föredrar samt hur pass omfattande missfärgningarna är. I vissa fall räcker det med någon eller några timmar i behandlingsstolen, i andra fall kan det innebära flera besök på tandläkarkliniken. Blekningen kan även bestå av en kombination av blekning hos tandläkaren och hemmabehandling som du utför själv mellan tandläkarbesöken.

Om man väljer att bleka tänderna själv så finns det vissa saker man skall tänka på. Här finns en stor guide med värdefulla tips, test av produkter och annan matnyttig fakta. Det finns en uppsjö av olika blekningsmedel på marknaden men alla är inte bra. Det har dock blivit mycket bättre sedan hemmableknings-kitten först introducerades. Då fanns det många dåliga produkter som till och med kunde skada tänderna. Så ser det inte ut idag, men det finns naturligtvis alltid oseriösa aktörer. Se därför till att det blekmedel du väljer är godkänt för försäljning i Sverige. Sedan gäller det bara att följa bruksanvisningen noggrant för att få bästa möjliga resultat. Ta gärna en före- och efterbild för att kunna jämföra.