Color correct

Alla har vi väl vaknat upp någon morgon med mörka ringar under ögonen, en stor finne på hakan eller röda partier på kinderna? Det är inte ovanligt och går oftast över av sig själv. Trots detta vill man helst bara bädda ner sig i sängen igen tills det har gått över. Mörka ringar under ögonen eller en stor röd finne på hakan kan få vem som helst att tappa lite av sitt självförtroende, men det finns hjälp att få!

Svaret heter color correting och är precis vad det det låter som. Man korrigerar färgerna i ansiktet och kan på så vis få de där mörka ringarna lite mindre framhävande och den där finnen kanske inte behöver vara så röd.

Vad är då knepet med detta? Jo, det hela fungerar så att röda partier maskeras med en grön färg och gör det röda neutralt. Har man blåa eller svarta ringar under ögonen använder man en orange eller persikofärgad nyans för att neutralisera detta. För att det sedan inte ska synas att du faktiskt har grön eller persikofärgade produkter i ansiktet använder man sin vanliga foundation ovanpå.

Det är då viktigt att man har blandat ut sin color correcting ordentligt och enbart har tagit ett tunt lager. Dessa produkter finns att köpa styckevis men finns även som paletter. Köper man dessa produkter i en färdig palett brukar det ofta finnas olika nyanser att välja mellan. Det finns även de produkter som är i puderform och de som är krämiga. Vilket av detta man föredrar får man helt enkelt testa sig fram till.

Generellt sett brukar de produkter som är i puderformat vara lite svagare i färgerna. Detta fungerar kanske utmärkt om man inte har så mycket att dölja men ändå vill korrigera lite. Har man då istället lite mer att dölja eller större partier är en krämprodukt nästan alltid att rekommendera. Börja alltid med en liten mängd. Det är lättare att lägga till än att ta bort produkt från ansiktet. För att applicera en color correcting smidigt kan man använda sig av antingen en liten borste eller en beautyblender. En beautyblender gör att resultatet blir mer naturligt, men det går precis lika bra med en liten borste.

Har man köpt en palett, men känner sig lite vilsen och förvirrad kan man alltid leta upp en bild på ett färgschema på internet. Där ser man att grönt är mitt emot rött. Har man då röda partier man vill bli av med använder man den gröna för att neutralisera. Det låter krångligare än vad det egentligen är. Man bör dock inte använda color correcting som det är utan att lägga något över. Det är lätt hänt att huden faktiskt får en grön nyans om du väljer att inte lägga en foundation ovanpå.