Syror

Att använda syror är relativt nytt inom skönhet. Det finns flera olika orsaker till varför man gör det, men oftast är det för att man vill ha mer lyster. Syrorna används i ett exfolierande syfte och ska ta bort det översta lagret med hud så att ny, ung hud kommer fram. Det är även detta som gör att det känns som om huden har fått mer lyster.

Det finns dock en del saker som kan vara bra att tänka på när det gäller att använda syror i ansiktet. Till att börja med måste huden vara i något sånär skick. Det innebär alltså att du inte får ha några öppna sår eller öppna finnar. Du bör heller inte ha sår som precis har läkt ihop.

Sedan är det också väldigt viktigt att skydda sig i solen. Detta gäller även om det var flera månader sedan du senast applicerade syra. Huden blir mycket känsligare och en hög solskyddsfaktor samt solhatt är att rekommendera. Du bör heller inte använda syra under sommarmånaderna eller i samband med att du har tänkt sola. Var också försiktig så ingen syra kommer i närheten av dina ögon.