Concealer

Har man områden i ansiktet man gärna vill dölja eller ljusa upp är en concealer precis vad du behöver! Att hitta den concealern som är bäst i test kan vara lite knepigt och ibland även ta lite tid.

Precis som med foundations finns det olika nyanser och texturer att ta hänsyn till och innan man köper en concealer kan det vara bra att veta vad man faktiskt vill ha ut av den. Behöver man den för sina mörka ringar under ögonen kanske man bör välja en concealer som är 2 till 3 nyanser ljusare än sin egen hudton för att få den där uppiggande effekten.

Om man istället vill använda sig av något som heter spotconcealing bör man istället försöka att matcha sin nyans med sin foundation. Spotconcealing är till för att dölja eventuella finnar och helt enkelt ge lite extra täckning där foundation inte riktigt räcker till.

Även här finns en rad olika nyanser och texturer. Man kan också behöva veta om den foundation man har är vattenbaserad eller oljebaserad så att den concealer man köper matchar detta. Som vi alla vet separerar sig vatten och olja när de blandas och detta gäller även för concealer. Man vill undvika att de delar sig onaturligt i ansiktet.

Om du vet att du ofta är i farten eller jobbar långa skift kan det vara bra att köpa en concealer som har extra lång hållbarhet. Det innebär att du inte behöver hålla på att förbättra och korrigera concealern allt eftersom dagen går. Även här är det bra att applicera en liten mängd åt gången eftersom för mycket concealer ofta syns och ser onaturligt ut.

Idag har många märken släppt en rad serier med kollektioner där foundation och concealer ska matcha varandra. Man bör dock ändå ta sig tid och titta på nyanserna för det är inte alla gånger det faktiskt matchar din hudton trots att namnet påminner om något annat som du brukar köpa.

Om man känner sig osäker brukar man kunna få med sig en liten burk med prover hem om man ber om råd. Detta gör att du som konsument i lugn och ro kan testa dig fram och känna vilken typ av conccealer och nyans som faktiskt passar just dig och din vardag allra bäst. Genom att göra så behöver du inte heller slösa massa pengar och tid i onödan eftersom att man inte får lämna tillbaka brutna förpackningar.