Få sminket att sitta på plats hela dagen

Precis som man samlar på sig olika plagg, skor, väskor, klänningar, smycken och mycket annat, samlar även många på sig smink.

Och många gånger kan detta bero på att man köper mer och mer i hopp om att det ska sitta bättre än det sminket man redan har.

Men ofta handlar det inte om att det är själva sminket som påverkar hållbarheten utan hur vi använder oss av sminket och vilka steg vi missar för att få det mer hållbart.

För att få sminket att sitta på plats hela dagen kan det vara avgörande att använda sig av något som heter setting spray.

En setting spray är en produkt som sprayas på som det allra sista steget i en makeuprutin, den kapslar in sminket och får det att sitta på plats hela dagen utan att det blir fläckigt eller fult.

Setting spray är något som inspirerades av dragqueens. Innan setting spray kom till marknaden brukade dragqueens spraya sig med hårspray i ansiktet för att få sminket att sitta på plats. Detta för att sminket skulle hålla sig i samma fina skick och på plats under deras shower och uppträdanden.

Marknaden inspirerades av detta och tog fram en produkt framtagen för just detta syfte, denna är mer skonsam mot huden och har bättre hållbarhet än hårspray.