Hitta rätt nyans

Att smink är en djungel är något vi alla vet vid det här laget. Det är inte enkelt att själv lista ut vilken typ av nyans man bör ha när det handlar om foundation och concealer. Många gånger blir det tokigt i och med att vissa färger oxiderar lite eller så kanske lamporna inne i butiken lurades lite.

Ofta sägs det att man ska testa en ny foundation på halsen för att se om färgen matchar. Anledningen till att man gör detta är för att man ska sminka sig en bit ner på halsen så att det inte blir någon tvär linje eller en skarp kant. Det är med andra ord ingen enkel utmaning att hitta rätt foundation men i slutändan brukar det bli bra.

Även här gäller det att ha lite koll på vilken hudtyp du har. Om du har en torr hy vill du inte välja en foundation som ger ett matt resultat eftersom detta gör att du ser ännu torrare ut. Har man däremot fet hy kan en foundation med matt finish vara perfekt. Precis som allt annat när det gäller smink får man testa sig fram för att hitta det man trivs med.

Det finns vissa foundations som har väldigt lätt täckning som passar dig som vill ha en naturlig look. Sedan finns det andra foundations som har en heltäckande täckning som i stort sett gör ansiktet till en blank duk. Då kan man behöva liva upp ansiktet med lite blush eller contour eftersom en heltäckande foundation ofta suddar ut dina naturliga ansiktsdrag.