Primer

Vill man att sminket ska hålla extra länge är det bra att grunda med en primer. En primer fungerar ungefär som ett lim för resten av sminket. Den gör så att hållbarheten förlängs och fungerar kort och gott som ett underlag.

Det finns olika typer av primers beroende på vad de är till för. Det finns till exempel primers som är till för att hålla basen på plats, foundation och concealer etc. Det finns primers som är till för ögonlocken och på så vis hjälper ögonskuggan att ligga kvar. Det finns primers som man använder under ögonen och det finns till och med primers som man använder på läpparna innan man applicerar ett läppstift.

Dessa primers finns i varierande storlek och konsistens. Det finns små förpackningar att ta med på resan, men även fullstora som kan vara bra att ha hemma. Dessa primers kan finnas i allt från flytande i sprayform till en seg, geléliknande konsistens. Även här finns det primers som är särskilt bra för till exempel torr eller oljig hud. Om man är osäker kan man alltid be om tips eller råd på exempelvis Kicks eller Åhléns.